TASTING NOTES

Godelia Viernes 2015

DO Bierzo, Espanja.

Garcia Rodriquezin perhe viljelee keskimäärin 80 vuotta vanhoja viiniköynnöksiä kuvankauniissa El Bierzossa, Santiago Compostelan pyhiinvaellusreitin varrella. Uniikit alueen alkuperäisrypäleet Mencia ja Godello yhdistettyinä perinteiseen viinintekoon moderneilla välineillä ovat olleet todellinen menestys. Viinitila on perustettu vasta kymmenisen vuotta sitten, mutta perhe on tehnyt pitkään työtä vanhojen alkuperäisviiniköynnösten säilyttämiseksi ja viljelemiseksi. Godelian jokaisen viinin vuosikerta on ollut edellistä entistä huikeampi. Köynnökset ovat 750 metrin korkeudessa jyrkillä rinteillä, joissa sademäärä on erittäin suuri. Alueella vaikuttavat sekä paikallinen mikroilmasto että Atlantin ja Välimeren läheisyys. Rypäleet poimitaan myöhään ja kaikki työvaiheet viininvalmistuksessa tehdään käsin. Viinintekijä on innovatiivinen Olga Verde.


Viernes eli "perjantaipullo" on nuori villimarjoilta maistuva viini, jonka luonne kuvastaa hyvin Bierzon terroiria sekä alueen perinteistä rypälettä menciaa. Viini on kypsytetty terästankeissa hiivasakan päällä neljän kuukauden ajan. Kirsikan värinen viini violetilla häivähdyksellä. Maussa erittäin moniulotteisesti aromaattisuutta, metsämarjaa, kukkaisuutta ja mineraaleja. Pehmeät tanniinit yhdistettyinä happoisuuteen ja hyvään hedelmään muodostavat pehmeän ja elegantin lopputuloksen. Aivan huikea hinta-laatusuhde.

Info

Tuottaja
Godelia, Espanja

Rypäleet
Mencia 100 %

Pitoisuudet
Alkoholipitoisuus 13,5 %.

Pakkauskoko
0,75 litran pullo, 12 pulloa laatikossa. Kierrekorkillinen.

Food & wine

Ruokasuositus
Loistava kumppani paahdetulle tai grillatulle lihalle, grillatuille kasviksille tai ihan vaan laatupunaviinin ystäville nautiskelujuomaksi!

Tarjoilusuositus
16 °C.

Saatavilla
RAVINTOLA HEINÄTORI (TAMPERE)
RAVINTOLA ROUHE (ÄKÄSLOMPOLO)
SOIL WINE ROOM (HELSINKI)

WWW.VIINITALLI.COM
VIINITALLI OY, KIURUNTIE 27, 36200 KANGASALA, FINLAND
+358 (0)20 793 9200 | info@viinitalli.com | Y-tunnus: 2374817-7