RECOMMENDED BY

Sommelier Johan Borgar

Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

Ecologic on harvinaisuus Prioratissa: sertifioitu biodynaaminen viini. Onneksi se tulee vielä huipputuottajalta, Genium Celleriltä.

Vuodesta toiseen korkealle rankatussa viinissä on syvän tummanpunainen väri. Tuoksussa puu, suitsuke ja punaiset marjat vaihtelevat mineraalisuuden ollessa taustalla. Suussa on kypsää kirsikkaa, punaisen hedelmän lihaa ja pehmeitä tanniineja johtaen erinomaiseen balanssiin. Pitkässä jälkimaussa on Prioratin licorellaa, ja lopussa korostuu edelleen marjainen hedelmäisyys.

TASTING NOTES

Genium Celler Ecològic 2008

Poboleda, DOQ Priorat, Espanja

Genium Celler on Prioratin Poboledan kylässä sijaitseva kymmenisen vuotta vanha pieni mutta viimeisen päälle moderni viinintuottaja. Viinintekijä Roser Amorós tekee perheyrityksessä mukana olevien kuuden perheen itse tuottamista rypäleistä arvostettuja viinejä, jotka heijastavat hyvin Prioraton upeaa licorella-pohjaista maaperää.Ecològic tehdään 100 % sertifioidun (Catalan Council of Agricultural production) orgaanisen kolmen hehtaarin viinitarhan rypäleistä. Viiniä on tehty ainoastaan 4500 ploa! Ecologicia on kypsytetty 9 kk ranskalaisessa tammessa, 50 % uusissa tammitynnyreissä ja 50 % vuoden vanhoissa. Bukeessa on poltettua puuta, suitsuketta, vadelmaa ja kirsikkaa. Mausta löytyy punaisen hedelmän lihaa ja pehmeitä tanniineja, jotka täydentävät keskitäyteläisen suutuntuman. Jälkimaussa on pitkä mineraalisuus, jossa on jopa hienoisesti makea loppu.

Info

Tuottaja
Genium Celler, Espanja

Rypäleet
Garnacha 50 %
Merlot 10 %
Syrah 10 %
Carignan 10 %

Pitoisuudet
Alkoholipitoisuus 14,5 %

Pakkauskoko
0,75 litran pullo, 6 pulloa laatikossa

Food & wine

Ruokasuositus
Luonnollisesti suosittelemme erityisesti luomuruokien, esim. luomulihapadan seuraksi.

Tarjoilusuositus
16-18 °C

International rating
(Robert Parker 91, Wine Spectator 93, Wine & Spirit 94 prev.vintage)

Saatavilla
PIKKUBISTRO KATTILA (TAMPERE)
RAVINTOLA CHEF & SOMMERLIER (HELSINKI)

WWW.VIINITALLI.COM
VIINITALLI OY, KIURUNTIE 27, 36200 KANGASALA, FINLAND
+358 (0)20 793 9200 | info@viinitalli.com | Y-tunnus: 2374817-7