TASTING NOTES

ADEGAMÃE PINTA NEGRA TINTO 2017

Lissabon, Portugali.

Viinitila AdegaMãe (=äidin viinikellari) on vuoden 2015 parhaaksi viinitilaksi Portugalissa valittu yritys Lissabonin viinialueelta vain 7 km Atlantin valtamereltä. Nimessä sana äiti kuvaa viinirypäleen alkuperän kunnioitusta sekä uuden luomista viininvalmistuksessa. AdegaMãe ja sen viinintekijä arvostettu Anselmo Mendes pitävät päätavoitteinaan tehdä kohtuuhintaisia moderneja laatuviinejä viljelemästään 45 hehtaarista viiniä.

Meren läheisyys sekä kalkkikivi-savimaaperä tuo näihin lämpimän ilmanalan viineihin upeaa raikkautta, happoisuutta, mineraalisuutta ja ainutlaatuisuutta verrattuna moniin muihin portugalilaisiin viineihin.

AdegaMãen (perustettu vuonna 2011) viinit ovat jo nyt saaneet merkittäviä tunnustuksia viinialalla, mm. 93 pistettä arvostetusta Wine Enthusiast –viinijulkaisussa (Dory-viineillään).

Pinta Negra (=tumma täplä) on kunnianosoitus viinitarhassa työskenteleville työmiehille. Nöyryyden, osaamisen ja kovan työn symboli. Pinta Negra -punaviini on alkuperäisistä portugalilaisista rypäleistä tehty moderni laajaa viininystäväkuntaa miellyttävä viini. Ehdottomasti AdegaMaen "best value" -viini (Pinta Negra -valkoviinin kanssa) hinnaltaan ja laadultaan.

Viini on käytetty terästankeissa, joissa lämpötila kontrolloitu 22-25ºC -asteeseen kymmenen päivän ajan. Pullotettu lokakuussa 2015. Intensiivinen tuoksu, missä tuoretta hedelmää, villimarjoja ja kevyttä kukkaisuutta. Ihanan pehmeät tanniinit; seuraviini ja monipuolinen ruokaviini!

Info

Tuottaja
AdegaMãe, Lissabon, Portugali.

Rypäleet
Aragonez
Castelão

Pitoisuudet
Alkoholia 13,5 %, täyteläinen, happoja 4,8 g / l.

Pakkauskoko
0,75 litran pullo, 6 ploa laatikossa.

Food & wine

Ruokasuositus
Lihapadoille, pastalle, grilliruoalle, buffapöytään. Miksei nautiskeluunkin?

Tarjoilusuositus
15 °C.

Saatavilla
KANTA-HÄMEEN TUORETUOTE (HÄMEENLINNA)
PIKKUBISTRO KATTILA (TAMPERE)
RAVINTOLA EL MUNDO (KOUVOLA)
RAVINTOLA ROUHE (ÄKÄSLOMPOLO)
RAVINTOLA RUNE´S (HELSINKI)

WWW.VIINITALLI.COM
VIINITALLI OY, KIURUNTIE 27, 36200 KANGASALA, FINLAND
+358 (0)20 793 9200 | info@viinitalli.com | Y-tunnus: 2374817-7