TASTING NOTES

Brasserie Artisanale Luberon AMBREE LUOMUOLUT

Luberon, Ranska

Brasserie Artisanale du Luberon on käsityönä luomuoluita Luberonissa valmistava pienpanimo. Omistaja Jean Barthélémy Chancelilla ja hänen suvullaan on pitkä historia takanaan Rhonen alueen viininviljelyssä ja valmistuksessa ja Jean itse valmistaa oluen lisäksi myös samppanjoita (kts. http://www.louis-barthelemy.com/). Jean maisteli maailmalla hienoja käsityöläisoluita ja kyllästyi Ranskan teollispainotteiseen oluttarjontaan. Niinpä hän perusti vuonna 2011 Brasserie Artisanale du Luberonin (BAL). Hän kokeekin, että BAL:ssa yhdistyy upeasti kahden antiikin aikaisen tuotteen valmistus: viinin ja oluen.
BAL valmistaa ainoastaan luomuoluita, joiden raaka-aineet ovat paikallisia luomuraaka-aineita ja joiden koko valmistusprosessissa kunnioitetaan luontoa. Jeanin samppanja- ja viinitausta huomioiden myös hänen luomuoluensa on valmistettu hyvin samppanjamaisesti! Ambree niin kuin kaikki muutkin BAL:in oluet ovat käyneet läpi kolminkertaisen käymisprosessin, jossa kolmas käyminen on tapahtunut pullossa. Oluet ovat pastöroimattomia ja suodattamattomia. Raaka-aineina ovat raikas lähialueen vesi, luomumaltaat, monenlaiset humalat ja luomumausteet. Se että olut käy kolmannen kerran vielä pullossa muistuttaa hyvin paljon perinteistä samppanjamenetelmää, mikä aikaansaa olueen delikaatit ja pitkäkestoiset kuplat, kuin samppanjassa ikään. Hiivasakka pullossa tuo kompleksisuutta ja rakennetta juomaan.
BAL Ambree on pihkanvärinen ALE, joka on täyteläinen ja mausteinen olut. Käytetyt maltaat: Pilsen, Caramunich, Carafa ohra- ja vehnämaltaat. Olutta on kypsytetty hiivasakan päällä 6-8 vkoa. Väri on vanhan Armagnacin värinen. Maussa hienostunutta mallasta, keksiä, sekä karamellisuutta ja piparkakkua. Maku on pyöreä ja harmoninen.

Saatavilla Alkon tilausvalikoimasta tuotenumerolla 939524


https://www.alko.fi/tuotteet/939524/Bal-Ambree


Info

Tuottaja
Brasserie Artisanale de Luberon, Ranska.

Rypäleet

Pitoisuudet
Alkoholia 5,5 %.

Pakkauskoko
0,33 litran lasipullo, 24 pulloa laatikossa.

Food & wine

Ruokasuositus
Nautiskeluun tai yhdistettäväksi esim. suolapalojen, riistan, voimakkaiden juustojen kera.

Tarjoilusuositus
8 °C

Saatavilla
COCO GRILL (HELSINKI)
LE MARCHE (HELSINKI)
RAVINTOLA PASTIS (HELSINKI)

WWW.VIINITALLI.COM
VIINITALLI OY, KIURUNTIE 27, 36200 KANGASALA, FINLAND
+358 (0)20 793 9200 | info@viinitalli.com | Y-tunnus: 2374817-7