TASTING NOTES

Route du Van Dolcetto Shiraz 2012

Victoria, Australia

Route du Vanin viinit edustavat uudenlaista australialaista viinimaailmaa, minkä viinit ovat raikkaita, helposti juotavia ja sopivat hienostuneimpienkin ruokien kumppaneiksi jyräämättä niiden makua. Viinejä, jotka vievät niitä juovat ihmiset rennon hauskalle road tripille!Jos ovat rentoja viinit, niin ovat myös RdV:in perustajat Ian ja David Bird ja Tod Dexter (viinintekijä). Herrat ovat työskennelleet 3 vuosikymmentä viinien parissa ja saman verran myös kierrelleet vanhalla pakettiautolla ("the van", "route du van") ympäri Euroopan viinialueita (route du vin) nauttien hyvästä ruoasta ja viinistä sekä Le Tour de Francesta.Route du Vanin Dolcetto Shiraz 2012 on upea yhdistelmä dolcetto-rypäleen tuomaa kirsikkaa ja hienostunutta lakritsia, ja shiraz-rypäleen tummaa hedelmää ja mausteisuutta. Tuoksussa lisäksi aavistus kukkaisuutta, maantuoksua ja sientä. Herkullisen hedelmäinen, raikas, moniulotteinen, ja harvinaisen helposti kurkusta alas valuva viini! Hyvä happoisuus ja pehmeät tanniinit viimeistelevät viininautinnon.
Dolcetto-rypäle on erittäin harvinainen Australiassa, mikä tekee tästä Dolcetto-Shiraz -blendista entistäkin ainutlaatuisemman. Rypäleet ovat kasvaneet Victorian Alpine ja King Valleyssa kylmässä ilmanalassa Melbournesta pohjoiseen. Viinissä on australialaiseksi viiniksi harvinaisen alhainen alkoholimäärä, 13 %, tehden kokonaisuudesta erittäin tasapainoisen.
Dolcetto-Shirazin upean maun lisäksi myös pullojen ulkoasu ja RdV:n brändäys on tehty uudella huomiota ja keskustelua herättävällä tavalla. Viinipullojen design on voittanut palkinnon 2012 Harper's Design Awardseissa.

Info

Tuottaja
Route du Van, Victoria, Australia

Rypäleet
Dolcetto 79 %
Shiraz 21 %

Pitoisuudet
Alkoholia 13 %. Kuiva.

Pakkauskoko
0,75 litran pullo, 12 ploa laatikossa.

Food & wine

Ruokasuositus
Oiva kumppani vaalealle lihalle, ankalle, riistalle tai ihan nautiskeluun!

Tarjoilusuositus
16 °.

International rating
Wine Spectator 87 p.

Saatavilla
ALKO TILAUSVALIKOIMA
RAVINTOLA LUMI (SAARISELKÄ)

WWW.VIINITALLI.COM
VIINITALLI OY, KIURUNTIE 27, 36200 KANGASALA, FINLAND
+358 (0)20 793 9200 | info@viinitalli.com | Y-tunnus: 2374817-7