TASTING NOTES

Chronicle Vineyards Douro Red 2014

DO Douro (Douro Superior), Portugali

Chronicle Vineyardsin viinitila Douro Superiorissa ja sen päätuote Douro Red -punaviini ovat syntyneet Jose R. Lopesin ideasta kertoa tarinoita (chronicles) rakkaasta kotiseudustaan, yhdestä maailman kauneimmista viinialueista, Dourosta, ja sen ihmisistä. Chronicle Vineyards omistaa 8 hehtaaria vanhoja pääosin 1970-luvulla istutettuja köynnöksiä kasvavia tarhoja jyrkillä rinteillä Douro Superiorissa. Viinitarhat ovat olleet Lopesin perheen omistuksessa jo Josen isoisän ajoilta ja kasvaneet perinteisiä rypäleitä touriga nacionalia, tinta rorizia, tinta cão'a ja tinta barrocaa sekä lisäksi mantelipuita ja viljoja.


Viiniprojekti alkoi kuitenkin tosissaan vasta vuonna 2012, jolloin Jose koki, että tarhat olivat valmiita tuottamaan laatuviiniä ja tavoitteet olivat kirkastuneet. Josella oli alusta asti mielessään nimenomaan laatu, käsityö ja pienet tuotantomäärät. Mantelipuiden vieressä Carnalha-nimisessä tarhassa kasvaneista rypäleistä valmistettua Douro Redin 2014 vuosikertaa on tehty vain 6500 ploa, joten kyse todellakin on alusta asti käsintehdystä pientuottajaviinistä, mitä on rajoitetusti saatavilla! Carnalhan maaperä on liuskekivipohjaista ja erittäin vähäravinteista mahdollistaen osaltaan sen, että viinirypäleiden saanto jää pieneksi ja viinistä saadaan huippulaadukasta ja persoonallista.


Sadonkorjuun jälkeen rypäleistä otettiin käsin rangat ja roskat pois, minkä jälkeen fermentaatio tapahtui lämpökontrolloidusti terästankeissa. Sen jälkeen viini kypsyi 12 kk 500 litran uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä (60 %) ja teräksessä (40 %). Lopputuloksena pullotettiin 6 500 pulloa kesäkuussa 2016. Viinitalli tuo ainoana maahantuojana (kuten muitakin viinejään) tätä pientuottajaviiniä Suomeen n. 2000 ploa vuodessa.


Viinissä on syvänrubiininpunainen väri ja intensiivinen punaisten hedelmien tuoksu. Suussa viipyy erittäin miellyttävä maku pehmeillä tanniineilla. Silkkisen hyväilevä pitkä jälkimaku kruunaa elämyksen. Douro Redin on tehnyt Portugalissa erittäin arvostettu viinintekijä Pedro Hipolito.

Saatavilla Viking Linen Food Garden -ravintoloista (myös mukaan ostettavissa)

Saatavilla Alkon (pientuottaja)tilausvalikoimasta tuotenumerolla 917377
https://www.alko.fi/tuotteet/917377/Chronicle-Vineyards-Red-2013 HINTA 20,39 €

Info

Tuottaja
Chronicle Vineyards, Amilcar R. Lopes, Douro, Vila Nova de Foz Côa, Portugali

Rypäleet
Touriga Nacional 83 %
Sousao 11 %
Touriga Franca 5 %
Tinta Roriz 1 %

Pitoisuudet
Alkoholia 13,4 %, happoja 5,1 g / l.

Pakkauskoko
0,75 litran pullo, 6 pulloa laatikossa.

Food & wine

Ruokasuositus
Monipuolinen ruoka- tai nautiskeluviini. Sopii erinomaisesti mm. grillatuille ruoille sekä liha- ja kanaherkuille.

Tarjoilusuositus
17 °C.

Saatavilla
PIKKUBISTRO KATTILA (TAMPERE)
RAVINTOLA ROUHE (ÄKÄSLOMPOLO)
VIKING LINE FOODGARDEN (LAIVOJEN RAVINTOLAT)

WWW.VIINITALLI.COM
VIINITALLI OY, KIURUNTIE 27, 36200 KANGASALA, FINLAND
+358 (0)20 793 9200 | info@viinitalli.com | Y-tunnus: 2374817-7