10.04.17, by Teemu Huuhtanen

Vihreää! Vihreää!

Kevät se tulla puksuttaa! Toivottavasti myös luonto alkaa heräämään ja vihertämään. Meille Viinitallissa vihreys on myös tärkeä asia.

Monet tuotteemme ovat luomuja, orgaanisia, biodynaamisia tai alkuviinejä. Paitsi että nämä tuotteet ovat laadultaan loistavia ja mielenkiintoisia, näiden tuotteiden kautta pystymme tukemaan kestävää kehitystä. Tulevaisuudessa valikoimamme uudistuu entistäkin tarkemmin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tuotetuilla viineillä ja oluilla, maku ja laatu pysyvät tietenkin tärkeimpinä kriteereinä jatkossakin.

Lisäksi olemme siirtyneet huhtikuun alusta alkaen vihreämpään kuljetukseen.  Olemme aloittaneet yhteystyön A2B-nimisen (www.a2b.fi) vihreän kuljetuspalvelun kanssa. A2B:n kuljetuspalvelu tuotetaan kotimaisella jätteistä tehdyllä biokaasulla. Kuljetuksista ei käytännössä tule juuri lainkaan CO2 päästöjä, eikä lainkaan ihmisille vaarallisia pienhiukkasia. Viinitallin Etelä-Suomen isojen kaupunkien kuljetukset hoidetaan heidän kauttaan. Ja lisää kuljetuksia siirretään sitä mukaa, kun A2B:n toiminta-alue laajenee. A2B:n kalustoon kuuluu jo 28 kpl kotimaisella jätteistä tehdyllä biokaasulla toimivaa autoja. Isoin osa heidän kalustostaan on pakettiautoja, ja suurin heidän kuorma-autoistaankin toimii biokaasulla. Sähköautoja on 2 kpl. Ne ovat kotimaisia Think-sähköautoja, jotka saavat energiansa Helsingin energian puhtaasta tuulivoimasta. A2B on siis 100% ekologinen kuljetuspalvelu.  Muun Suomen osalta kuljetukset suoritetaan Postin Green palvelun kautta. Siitä lisää info täältä http://www.posti.fi/yritysasiakkaat/posti-palvelee/ajankohtaista/julkaisut/Ilmastoystavallinen-logistiikkakumppani.html. Tampereelle valitettavasti kuljetetaan pääsääntöisesti edelleen Lisan vääränpuolen ratilla ajettavalla ”ilmastoepäystävällisellä” Mersulla …Toivottavasti jossain vaiheessa saadaan Lisallekin edes hybridi alle!

Olemme muuttamassa 2 viikon päästä uuteen entistä toimivampaan varastoon Kangasalla. Tilat ovat paljon toimivammat ja isommat. Sitä kautta voimme palvella teitä vielä paremmin. Uuden varaston sähkö toimii aurinkoenergialla.

Paitsi että rakastamme siis ekologisesti tuotettuja viinejä, haluamme panostaa myös siihen, että Viinitallimme toimii mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Hyvää vihreää ja vehreää kevättä!

PS.Tämä kirjoitus ei liity mitenkään Vihreiden hyvään kuntavaalimenestykseen :D


takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*