15.02.17, by Teemu Huuhtanen

Monimuotoinen ravintola-ala!

Ravintola-alaa voi katsella monelta suunnalta. Voit olla kokki, joka ahertaa oman hellansa ääressä päivät pitkät. Keittiömestari, joka vastaa yhden ravintolan toiminnasta tai keittiöpäällikkö, joka vastaa vielä suuremmista kokonaisuuksista. Sitten on tietysti salipuolen tyypit, joita on lähes samanlaisessa hierarkiassa, tarjoilijat, hovimestarit, ravintolapäälliköt jne. Sitten on tietysti me, jotka myymme ravintoloihin heidän raaka-aineitaan ja myyntiartikkeleitaan. Viinitallin tapauksessa tietysti toimitamme jo valmista tuotetta eli viiniä. Me kaikki olemme yhtä tärkeitä ja autamme omalta osaltamme alan kehitystä.

Itse olen melkein koko aikuiselämäni katsellut alaa ravintolasta käsin, enkä ole muistanut kuinka paljon meitä toimijoita on tällä alalla. Viimeksi, kun tämän asian tajusin, olin vielä ravintolakoulussa, enkä tiennyt mitä haluan tehdä ”isona”. En tosin tiedä sitä vieläkään. Se tässä alassa onkin hienoa, koska meitä tarvitaan erilaisiin tehtäviin erilaisia ihmisiä ja voit tehdä hyvin erilaisia hommia, mutta olla silti osa tätä kaikkea. Okei toki me Viinitallissa työskentelemme varmaan virallisesti kaupan-alalla, mutta ravintolat ovat meidän pääasiakkaitamme.

Nyt kun olen katsellut ravintoloita tältä suunnalta, olen myös tajunnut sen, kuinka hienoa ja mahtavaa työtä Suomen ravintoloissa tehdään! Olen nyt nähnyt kuinka tarkasti ja asiantuntevasti ravintolat valitsevat viininsä. Ravintoloissa painetaan todella paljon hommia ja kaikki tehdään, jotta ihmiset saisivat mahtavia elämyksiä sekä kokemuksia. Niitä mekin haluamme viiniemme kautta antaa asiakkaidemme vieraille.

Näin Suomen satavuotisjuhlavuonna tahtoisin vielä sanoa, että suomalainen ruokakulttuuri voi paremmin kuin koskaan. Olkaamme ylpeitä siitä, että olemme edistämässä sitä. Minä ainakin olen! Skool!

-Teemu


takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*