31.05.14, by Lisa

Luberon yllättää

Vasta 1988 AOC –luokituksen saanut herkuttelijoiden paratiisi Luberon eteläisessä Rhônessa, Provencen pohjoispuolella on parantanut viiniensä laatua viimeisen parinkymmenen vuoden aikana enemmän kuin mikään muu Ranskan viinialue 나쁜형사. Vaikka Luberonilla on oma luokituksensä, liittyy siihen läheisesti pohjoispuolella sijaitseva AO Ventoux ja monet viinintekijät kasvattavatkin rypäleitä rajojen molemmin puolin 요리왕 order up 다운로드.

Suurin syy laadun parantumiseen on viljelijöiden irtaantuminen vanhoista co-operatiivoista, mikä on johtanut useiden pienten tuottajien tilojen syntyyn 시상식 bgm 다운로드. Näillä laatu on määräävä tekijä, tuotantomäärien ollessa vähäisiä ja bulkkiviinien markkinoiden ollessa kyllästetyt.

Yllättävyys piilee siinä, että alue todella haastaa perinteiset punaviinit Rhônen alueelta sekä toisaalta roseet Provencesta 다운로드. Miten tämä on mahdollista? Tietotaidon lisääntyminen rakennemuutoksen myötä selittää paljon, mutta ei koko tarinaa. Ennen kaikkea ilmasto vaikuttaa lopputulokseen maaperän ollessa suhteellisen samantyyppistä kuin Rhônen alueella 다운로드. Luberonissa köynnökset ovat keskimäärin korkeammalla kuin viereisillä viinialueilla, minkä johdosta lämpötilat kasvukauden aikanakin pysyvät viileämpinä ja nimenomaan illat ja yöt ovat alueella huomattavan viileitä psp rom. Tästä johtuen verrattain eteläisestä sijainnista huolimatta punaisissa rypäleissä säilyy hedelmäinen mineraalisuus ja valkoisissa raikas hapokkuus 기가바이트 드라이버.

Punaviinien tuotanto kattaa n 다운로드. 40-50 % kaikesta; Grenache & Syrah – sekoituksia kypsytetään terästankissa tai isoissa tynnyreissä tuoden lopputulokseen hedelmää, kypsää punaista marjaa, pippuria ja ruokaa rakastavia viinejä 다운로드. Jonkin verran käytetään Mourvedrea, Carignania ja Cinsaultia. AO-luokituksen saadakseen viinin tulee olla sekoite, Monovarietaalit luokitellaan IGP Vaucuse –luokituksella 다운로드.

Roseviinejä tehdään 20-30 % tuotannosta ja näissä punaisten hedelmien ja marjojen aromit ovat vahvempia kuin Provencessa ja viinien hapokkuus sekä raikkaus omaa luokkaansa. Rypäleistä riippuen myös eksoottisempien hedelmien aromeja esiintyy. Eo. punaisia rypäleitä käytetään vaihtelevasti roseissa, joissa saa olla valkoisia rypäleitä 20 %.

Valkoviinien 20 % tuotanto perustuu Grenache Blanc, Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Marsanne, Viognier, Vermentino ja Ugni Blanc –rypäleisiin. Erityisesti terästankissa kypsytetyt raikkaat ja hedelmäiset, mutta hapokkaat valkoviinit ovat alueen parhaimmistoa. Tammessa kypsytetyt viinit muistuttavat hyvin pitkälti isonveljen Rhônen valkoviinejä.

Luberonin viinit – iloinen yllätys, Santé!

Iloista kesää!

Janne

 


takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*