30.07.11, by Lisa

Kangasala sightseeing osa 1

Kangasala-Pälkäneakselilla on yllättävän paljon vetovoimaisia ja mielenkiintoisia paikkoja, joista meidän paikallistenkin kannattaisi ottaa ilo irti ja ennen kaikkea tukea paikallista yritystoimintaa 다운로드. Nämä voi myös luokitella etenkin kesäisiksi ”turistikohteiksi”, ovathan molemmat kunnat tärkeitä mökkeilypaikkakuntia, joiden asukasmäärä lisääntyy merkittävästi kesäisin 다운로드. Suosittelen kyllä lähtemään näihin ihan pidemmänkin matkan takaa. Päätimme heinäkuisena lauantaina lähteä koko perheen voimin kotipaikkaturneelle, vaikkakin paikat olivat kyllä ennestäänkin tuttuja 가로쉬.

Paakarin konditoria

Aloitimme retken Paakarin konditoriasta, Ruutanantie 3, joka on valtakunnallisestikin kuuluisa näkkileivästään 가톨릭 복음성가. Kahvila on auki arkisin klo 7-17, lauantaisin klo 8-15 alkaen. Kesällä paikka on auki myös sunnuntaisin klo 12-16. Ahmimme innolla vielä kuumia sämpylöitä ja täysjyväcroissantteja 폴라 오피스 다운로드. Mutta mansikkapulla se vasta olikin herkkua. Pikkuisemme pisti valitettavasti sen verran hösseliksi, että rauhallinen aamiaishetki kauniissa paikassa jäi unelmaksi 이선희 인연 다운로드. Kts. www.ravintolapaakari.com.

Strutsitila Syrjynen

Seuraavaksi rohkenimme siirtyä Pälkäneen puolelle, Strutsitila Syrjyselle 원랜디 7.1 다운로드. Olimme käyneet täälläkin aiemmin, mutta paikkaa oli laajennettu huomattavasti ja nyt liikeidea oli selvästi enemmän suuntautunut maatilamatkailun puoleen strutsien ja strutsituotteiden ollessa edelleen pääroolissa 어바웃타임 다시보기 다운로드. Tilalla oli lapsien kuin myös aikuistenkin ihailtavissa 2-3,5 euron sisäänpääsyhintaan strutsien lisäksi pupuja, kanoja, sikoja, yksi valtava villisika, ylämaannautoja, peuroja ja lampaita 다운로드. Voi että, siellä olivat kaikki lapset innoissaan.

Tilan isäntä oli juuri hakemassa ulkomailta lisää strutsivauvoja. Strutsi on aivan valtavan kokoinen lintu ja sen potkuvoima on melkoinen 다운로드. Olisimme halunneet ostaa strutsinlihaa tilalta, mutta sitä ei valitettavasti ollut tällä kertaa saatavilla, normaalisti kylläkin. Pidän strutsinlihasta, se on hyvin vähärasvaista ja muistuttaa naudanlihaa. Tiesittekö muuten, että strutsi on maailman nopein kaksijalkainen eläin? Tai että sen silmät ovat suuremmat kuin sen aivot? www.strutsitila.com

Keltainen talo

Strutsitilalta on vain viiden minuutin ajomatka Keltaiseen taloon, vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritykseksi tänä vuonna palkittuun tunnelmalliseen sisustuskauppaan. Keltainen talo sijaitsee Pälkäneen rauniokirkon kupeessa, ja pihapiiriin kuuluu keltaisen talon lisäksi kauniita punaisia navettarakennuksia. Kaupan tuotteet ovat pitkälti maalaisromanttista vaaleaa tyylisuuntaa, mutta uskon niiden miellyttävän kaikkia kauniiden tuotteiden ystäviä. Minua ilahdutti erityisesti myymälän valtavan hyvä valikoima myrkyttömiä ekologisia pesuaineita.

Mukaan taisi tarttua hampusta tehty siivousliina. Keltaiseen taloon kannattaa jäädä hetkeksi nauttimaan talon itseleivotuista piirakoista, kakuista ja itsetehdystä aidon omenan makuisesta siideristä. Voisi ”The Yellow Countryhouseen” jäädä yöksikin, yläkerrassa on bed & breakfast –majoitusta! www.keltainentalo.fi


takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*